Beneficiile lamailor

Beneficiile lamailor

Stiai ca lamaile sunt singurul fruct alcalin si ca sucul de lamaie contribuie la mentinerea in echilibru a Ph-ului in organism? Iata si alte beneficii mai putin cunoscute ale lamailor.

 1. Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este, conform care2, unul din cele mai mari beneficii pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie.
 2. Lamaile sunt o foarte buna sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar si procesul de respiratie celulara.
 3. Ficatul are nevoie de lamai pentru ca acestea sunt un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte toxine acumulate in ficat. Lamaia si sucul de lamaie sunt adevarate medicamente pentru ficat si pentru organismul tau. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata functioneaza ca un detoxifiant ideal pentru ficat.
 4. Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si a stimula peristaltismul intestinal.
 5. Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.
 6. Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.
 7. Nu doar sucul si pulpa lamaii sunt un beneficiu, ci si coaja de lamaie, care este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.
 8. Toata lamaia, consumata ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.
 9. Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata si datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.
 10. Sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale.
 11. Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.
 12. Retinopatia diabetica poate fi controlata si ameliorata doar prin consumul de lamai.
 13. Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si care opresc diviziunea celulara in celulele canceroase.
 14. Lamaile sunt singurul aliment din lume care este anionic (are un electron in plus), spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus. Acest lucru este extrem de util pentru sanatate, deoarece interactiunea dintre anioni si cationi ofera toata energia celulara.
 15. Lamaile contin mai mult potasiu decat merele, potasiul fiind fundamental necesar in buna functionare a inimii.

Iti recomandam si urmatoarele retete

Sfaturi culinare

Lucruri nestiute despre busuioc

Italienii sunt nebuni după busuioc, asiaticii îl folosesc pentru a înteţi gustul alimentelor dulci, dar această mirodenie este, pentru oricine, un adevărat medicament.   Remediu contra depresiei şi oboselii În

Sfaturi culinare

Plante toxice, dar salvatoare

Spanzul anticancerigen „Helleborus Purpurascens”, specia de spanz care poate fi intalnita in Romania, este extrem de toxica, dar si benefica in acelasi timp, in ultima vreme vorbindu-se despre proprietatile ei

Sfaturi culinare

Energia alimentelor

Alimentele reci (legume, fructe, seminte) scad fluxul de energie pe care il primim, in doze mari, de la alimentele calde (carne, lactate). Consumate impreuna, echilibreaza energiile. In schimb, daca mâncam

0 Comentarii

Niciun comentariu inca !

Poti fi primul care comenteaza la aceasta reteta!

Lasa un comentariu